close

Provided by the RCC Tourism Development and Promotion Project’s Grant Programme.

The Project is funded by the European Union

This website was created and maintained through a grant provided by the Regional Cooperation Council’s Tourism Development and Promotion Project, funded by the European Union. Its contents are the sole responsibility of Explore Serbia and do not necessarily reflect the views of the Regional Cooperation Council or the European Union.

Austrougarske priče iz Kotora

Ovaj projekat otkriva mitove i legende iz doba Austrougarske vladavine u Kotoru. Takođe, predstavlja divne kulturne znamenitosti i lokalne biznise koje možete posetiti već danas. Da li ste nekada posetili ovaj crnogorski grad?

Kliknite ovde da biste otkrili više

Idemo na putovanje kroz vreme

Kotor u doba austrougarske vladavine

Kotor je došao pod vlast Habsburške monarhije u 1797. godini, a 1805. godine je osvojen od strane francuske armije i Napoleona Bonapartea. Francuske snage su se u više navrata borile sa crnogorskim i ruskim snagama.

Nakon konačnog pada Napoleona, Kotor i celokupni Kotorski zaliv došli su pod austrougarsku vlast 1815. godine. Nažalost, u toku ratovanja sa francuzima veliki deo mornarice Boke bio je uništen, ali su austrougarske vlasti jako brzo počele sa izgradnjom luke za moderne brodove i mornaricu.

Zanimljivo je da je Kotor u toku austrougarskih dana zadržao svoj mediteranski šarm, a paralelno je na ograncima grada i obližnjim brdima dobio veliku infrakstrukturu kroz fortifikacione sisteme, u klasičnom stilu ovih imperatora.

Na fotografiji ispod možete videti Tvrđavu Goražda. Sagrađena je između 1884. i 1886. godine. i jedna od njenih glavnih karakteristika je 100 tona teška rotirajuća kupola Gruson koja se nalazi na njenom krovu. Ove kupole su, iako u manjim izdanjima, često viđen segment na austrougarskim tvrđavama.

U toku Prvog svetskog rata, Goražda je bila korištena u borbama protiv crnogorskih snaga koje su bile smeštene na planini Lovćen. Crnogorci su 1916. izgubili bitku od strane austrougarske vojske, koji su nakon osvajanja obnovili ovo utvrđenje i popravili nastalu štetu. Zanimljivo je da naredno predanje kaže da je tadašnje oružje prosleđeno austrijskoj vojsci na dalje korištenje.

Danas, tvrđava Goražda je dostupna za javnost i toplo preporučujemo njen obilazak svim zaljubljenicima u istoriju koji žele da saznaju više o Kotoru i njegovom okruženju.

NAJINTERESANTNIJE AUSTROUGARSKE LOKACIJE ZA POSETITI U KOTORU

NAJINTERESANTNIJE AUSTROUGARSKE LOKACIJE ZA POSETITI U KOTORU

Osim fascinantne tvrđave Goražda, Kotor i okruženje kriju veliki broj kulturnih znamenitosti za sve one koji traže tragove austrougarske ostavštine u ovom crnogorskom gradu. S obzirom na to da je austrogarska imperija bila jedna od najvećih i najsnažnijih u Evropi, pronalazak njihove arhitekture u Crnoj Gori je otkriće za mnoge turiste koji po prvi puta obilaze ovo mesto.

Putevi koje je ova imperija razvijala kroz unapređenje infrastrukture, danas predstavljaju jako atraktivne ture za pešačenje. Put Kotor-Cetinje koji je ovde prikazan je samo jedna od njih. Tvrđave koje su strateški pozicionirane na ograncima grada kako bi ga zaštitile, kriju neverovatne, prelepe poglede na okolna mesta.

Ako želite da posetite tvrđave koje su izgrađene u austrougarskom periodu u Kotoru i okolini, ovo su naše TOP 3 preporuke: Goražda, Vrmac i Šanik.

A ako ste više ljubitelj gradske atmosfere, uputite se ka samom centru Kotora i među fenomenalno izmiksanom arhitekturom pronađite sledeće građevine iz austrougarskog perioda:

Kotor je uvek bio centar turizma

Grad u kojem se prošlost i sadašnjost izuzetno isprepletene

Udaljavajući se od utvrđenja na brdima, i prilazeći bliže samom centru Kotora, pronalazimo i njegov turistički potencijal koji je uvek bio prisutan.

Tokom austrougarske vladavine, Kotor je bio sedište 5. flote, ali i središte turizma, baš kao i danas. Još tada je infrastruktulrano unapređenje čitavog kotorskog zaliva i zaleđa Kotora praćeno izgradnjom luke koja je imala za cilj sprečavanje neželjenih upada s mora.

Prekrasan krajolik koji naprosto oduzima dah ga je uvrstio u TOP 25 najlepših svetskih zaliva.

Da biste videli ekskluzivne znamenitosti sa tvrđave Svetog Ivana koja je savršeno pozicionirana iznad starog grada Kotora, kliknite na video ispod.
Nakon uživanja u ovom virtuelnom, brzom putovanju kroz današnjicu, važno je napomenuti da je Kotor fascinantno mesto koje izvanredno čuva duh starih vremena. Smešten u srcu južne Evrope, jedan je od najstarijih gradova u Evropi i jedan od najbolje očuvanih srednjovekovnih i baroknih gradova na Mediteranu. Pored istorijski bogatih austrougarskih tragova, Kotor odiše i magičnim duhom Venecijanskog carstva, koje je vladalo Kotorom skoro 400 godina.

Uz to, UNESCO je Stari grad Kotor, čiji današnji izgled datira iz 15. i 17. veka, uvrstio u zaštićenu svetsku baštinu.

Lutanje uskim romantičnim ulicama ovog istorijskog dragulja zaista je jedinstveno iskustvo. Svaki kutak starog grada krije priču koja samo čeka da bude ispričana. Neke od njih ćete otkriti u nastavku ove virtuelne šetnje.

Iako izuzetno posećena turistička atrakcija, Kotor nije izgubio autentični šarm. Stanovnici Kotora i dalje se sastaju u gradu na kafi sa prijateljima, a pranje odeće između kamenih zgrada podseća na to da je drevni grad još uvek živ. Šumske jagode ili sladoled od nara samo su neke od autentičnih delicija koje kriju ulice starog grada.

Ovo je jedno od retkih mesta na svetu gde se prošlost i sadašnjost stapaju u savršenoj simbiozi. 2016. godine, Loneli Planet ga je proglasio za grad broj 1 u svetu za posetiti turistički.

Ako želite saznati više austrougarskih priča, mitova i legendi iz Kotora, pozivamo vas da istražite sadržaj u nastavku.
Legende i mitovi iz austrougarskih dana u Kotoru

Fortifikacija Boke i 83 utvrde

Postoje tačno 83 utvrde u i oko Boke Kotorske, i to najviše u blizini samog Kotora. Smatra se da koncentracija utvrđenja oko Trebinja i u Boki Kotorskoj predstavljala jedan od najgušćih sistema utvrda u Evropi. Direktno govori o strahu moćne austrougarske od gerilskih upada Crnogoraca ili njihovih saveznika Rusa.
Legende i mitovi iz austrougarskih dana u Kotoru

Prvi južni Sloven koji je oplovio svet bio je iz kotorskog zaliva

1806. godine u kotorskom zalivu, tačnije Prčnju, rođen je Ivo Vizin. Kako je tradicija nalagala, Ivo se školovao za pomorskog kapetana nakon koje je i postao kapetan jedrenjaka Splendido. Za kormilom Splendida zajedno sa 11 članova posade, kapetan Ivo Vizin je 1852. godine iz luke u Antverpenu krenuo na trgovački put preko Atlantika, uz obale Južne Amerike. Stigli su do čileanske luke Valparaiso, a odatle i do obala Kalifornije i luke u San Francisku. Splendido 1853. godine prelazi Tihi Okean i stiže na Daleki istok. U ovim vodama, kapetan Ivo Vizin ostaće punih 6 godina, ploveći i trgujući Tihim Okeanom i kineskim morem. Na putu kući, posada Splendida je krenula iz Singapura, a put ih je vodio oko Rta Dobre Nade, pa sve do obala Evrope. Nakon devet godina putovanja i pređenih 100.000 nautičkih milja, Ivo Vizin je postao prvi južni Sloven koji je oplovio Svet.
Legende i mitovi iz austrougarskih dana u Kotoru

Kotorski arhiv

Kotorski arhiv predstavlja jednu od najznačanijih kulturnih institucija u Crnoj Gori. Pored velike i bogate srednjovjekovne arhivske građe, sadrži i značajne katastarske knjige iz vremena Austrougarske vlasti. Interesantno je za napomenuti da se često u građanskim imovinskim sporovima upravo ove katastarske knjige koriste za rješavanje sporova, i dan danas.
Još priča iz kotorske istorije

Priča o vili i podizanju grada Kotora

U kotorskim pričama iz prošlosti postoji verovanje u vile. Jedna od njih bila je vila Alkima. Ona je savetovala pomorce da ne dižu grad na visokom brdu Pestingradu iznad Kotora, već da ga sagrade uz more, jer “bez mora, nema njima ni života”. Poslušali su je, a onda je vila zahvaljujući svojim moćima, napravila most do susednog brda koje je bilo odvojeno od Pestingrada. Most je ličio na velika gradska vrata, pa se i dan danas ona zovu Vilina vrata. Veruje se da, u određeno doba noći, birani Kotorani, miljenici vile, mogu videti vilu kako sedi na Vilinim vratima.
Još priča iz kotorske istorije

Brod Zenta - Prvi potopljeni brod iz Prvog svetskog rata bio je delom austrougarske mornarice

Brod Zenta bio je laka krstarica izgrađena za austrougarsku ratnu mornaricu i vodeći brod svoje klase nazvan po gradu Senti. Nekoliko nedelja nakon izbijanja Prvog svetskog rata, tačnije 16. avgusta 1914. godine, ujedinjena anglo-francuska flota započela je kontrolu Jadranskog mora. Zenta se nakon isplovljavanja iz Kotora nalazila u pratnji razarača koji je blokirao crnogorsku obalu. Pali su pod zamku 17 francuskih i britanskih mornaričkih jedinica sastavljenih od ratnih brodova i oklopnih krstarica koje su joj blokirale beg na sever. Nakon što je razarač uspeo pobeći, Zenta je potopljena topovskom paljbom tokom pomorske bitke uz obalu Bara, pri čemu je živote izgubilo 179 osoba. Smatra se da je Zenta prvi brod koji je potopljen u Prvom svetskom ratu.
Još priča iz kotorske istorije

Legenda o Svetom Tripunu, zaštitniku grada Kotora

Sv. Tripun (Trifon, Trifun) je zaštitnik grada Kotora. Stare legende govore da su njegove svete mošti – koje su poštovali i katolici i pravoslavci – dospele u Kotor početkom IX veka prilikom posete grupe mletačkih trgovaca koji su se brodom vraćali iz Svete zemlje. Iako Mlečani nisu bili voljni da Kotoranima ustupe dragocene mošti, nakon što je bura njihov brod 3 puta vraćala u gradsku luku, protumačili su to kao božji znak i odlučili, nakon dobijanja određene svote novca, da ih ipak ustupe Kotoru.

Kotor kroz godine

Vremeplov

10-i vek

Jedno od najstarijih u kontinuitetu naseljenih mesta u Evropi

Kotor je jedno od najstarijih u kontinuitetu naseljenih mesta u Evropi. Smatra se da su grad podigli Rimljani na temeljima ilirskog naselja negde u 1. veku pre nove ere.

1815

Austrougarska imperija

Nakon finalne pobede nad Napoleonom i francuskom vojskom u 1815. godini, Kotor i celokupan kotorski zaliv postaje delom austrougarske imperije

1806. godina

Značajan momenat za kapetane iz kotorskog zaliva

Nakon devet godina plovljenja i pređenih 100.000 nautičkih milja, Ivo Vizin je postao prvi južni Sloven koji je oplovio svet.

15 - 17-i vek

Izgled starog grada Kotora

UNESCO je zaštitio Stari grad Kotor, čiji je današnji izgled nastao između 15. i 17. veka. Lutanje uskim, romantičnim ulicama ovog istorijskog dragulja neponovljivo je iskustvo jer krije austrougarske građevine u sebi koje koegzistiraju sa građevinama iz prethodnih perioda.

15-i vek

Kotor kao nezavisan grad

Nakon burnog 14-og i 15-og veka u kojima je Kotor jedno vreme čak postojao i kao samostalan grad, zbog pretnji Osmanlija, 1420. je pristao na to da bude pod vlašću Mletačke Republike.

Istražite austrougarsku kulturnu baštinu kroz virtuelne šetnje

Virtuelna šetnja kroz Tvrđavu Goražda, stari grad Kotor i tvrđavu Sveti Ivan

Istražite austrougarsku kulturnu baštinu kroz virtuelne šetnje

Virtuelna šetnja kroz Tvrđavu Goražda, stari grad Kotor i tvrđavu Sveti Ivan

Pogledajte našu bazu lokalnih biznisa

Pronađite lokalne biznise u Kotoru, Subotici i Trebinju

Izaberite sledeći grad i priče iz austrougarskog perioda

Želim da saznam više o Subotici

Želim da saznam više o Subotici